Primary Links:

Przedmioty

Subskrybuj

Subskrybuj zawarto艣膰

Polecamy


podr臋czniki

Logowanie




Nowi u偶ytkownicy

  • Pepe2016
  • cicha17
  • 艁api艅ska
  • vastan
  • kamilos

Parafina

mieszanina sta艂ych w臋glowodor贸w nasyconych, wydzielana z ropy naftowej. Bia艂a krystaliczna substancja, bez zapachu. Jej temperatura topnienia to 48-66掳C. Stosowana przede wszystkim do wyrobu 艣wiec, past do pod艂ug, w przemy艣le spo偶ywczym.

Parafinowy olej
Mieszanina ciek艂ych w臋glowodor贸w nasyconych, otrzymana w wyniku rafinacji 艣rednich frakcji ropy naftowej. Jest to ciecz bezbarwna, bez smaku i zapachu. Stosowany g艂贸wnie w lecznictwie i kosmetyce.

Posted in zaloguj si臋/zarejestruj by odpowiada膰